Tuesday, July 5, 2016

Képes beszámoló

Az ember vizuális és sokkal jobban el tud képzelni dolgokat látvány alapján, íme hát az eddig elkészült képek! Bocsánatot kérek amiért félvállról vettem eddig a fényképes dokumentálást, a képek nagy része mobillal van felvéve és nem a legjobban beállítottak, valamint teljesen ad-hoc módon készültek. Mindenesetre itt végre egy adag beszámolót is körítek hozzá :)


Ez a kép Katmandu, Nepál fővárosában készült a hotel ablakából. Katmandu sűrűn lakott város. Ez egy jobb kerület, ahova a turistákat is vezetik.


Ez ugyanott készült ahol a korábbi. Az emeletek között mindig van ilyen kilógó sáv, ha erkély nincs is. Ez szerintem az eső elvezetése miatt van, hogy ki lehessen nyitni az ablakot esőben is, de ne essen be az eső. Azért lehet ez fontos, mert nagyon jól lehűl a szoba ilyenkor, kár kihagyni a lehetőséget.


Ez a hotelszobám volt Katmanduban. Nem tudom mihez hasonlítani. Elsőre sokkoló volt, 3 nap ittlét után már szokásosnak nevezném. Voltak jobb hotelek a környéken...
Ja és a légforgató minden ember által használt helységben van kb csillár helyett.
Nagyon sokat segít a melegben :) [Áramszünet idején ez az egyik első amit megpróbálnak tartalék forrásokból üzemeltetni]


Ez már a Butwal-i szobám és az ágyamon az éjjeli kis palotám látható, ami megvéd a gonosz szúnyogoktól esténként :D Nagyon hálás is vagyok vendéglátóimnak ezért, bár nem rám méretezték. A szúnyogok ugyanis komoly betegségeket terjeszthetnek (akár) de malária veszély nincs ebben a régióban szerencsére :) A méretekhez visszatérve, a nepáliak olyan 150-160 cm magasak átlagban. Ja és az ágy! Semmi rugó vagy vastag matrac. Olyan mintha a földön aludnál és egy közepes vastagságú takaró lenne még alattad. Egyébként kényelmesnek találtam.


Az íróasztalom. Itt talán a konnektor az említésre méltó és a kapcsolótábla. A konnektorban 50 Hz 230V van mint nálunk, szóval elvileg minden rendben, azonban olyan gyatra minőségűek a csatlakozók és mindig kicsit más kialakításúak, ezért sokszor gondot okoz, ha bedugok valamit az néha kap áramot néha nem, meg kell igazítani 2x-3x vagy másikba dugni :/
És egy szobában szigorúan egy kapcsolótábla van ahonnan mindent le és felkapcsolni tudsz. Az összes lámpát, ventilátort és a konnektorokat. Még talán annyi megjegyzendő, hogy a papucsot a szobák előtt veszi le mindenki. Épületbe papucsban lépnek.


Ez a kilátás a szobámból. Későre jár és nem is jut eszembe sok minden erről a képről, úgyhogy nem írok hozzá egyebet :)


Ehhez sem.


A hegyek viszont nagyon tetszenek :)
Butwal alapvetően a hegyek lábánál fekszik a már sík területen. Egyfajta határváros.


Elsőre azt hittem egy kivételesen szegény szomszédunk van, de mint kiderült ez egy hulladék újrahasznosító telep :) Méghozzá naponta hordanak ide papírt, lemérik, fémet, stb tök normálisan működik. Asszonyok néha válogatják a szemetet, mi hova tartozik és egyszer egy nagy teherautó is jött amire felpakolták a szétválogatott szemetet.


Ez egy tanterem. Ehhez annyit jegyeznék meg, hogy a tábla ritka girbe-gurba, egy kaland rá írni :D


Ez a kollégium udvara ahol lakok és tanítok.


Ez az első tanórám volt :)
Később többen is jönnek majd azt mondják :D
Az óráról majd egy külön bejegyzésbe írok.

No comments:

Post a Comment